​Lystfiskeri​ i Thorsminde

Her kan du hygge dig med andre lystfiskere

Ikke mange steder i Danmark er der større chance for at fange en hel spandfuld sild på én dag, som i Thorsminde. Hos Thorsminde Camping har vi en dejlig stor fiskerenseplads, og her er altid mulighed for at få sig hyggelig snak med alle de andre lystfiskere, mens man får fisken rengjort. Vi har også flere frysere, hvor der er mulighed for at få fisk frosset ned. Har man en båd med, kan man sejle ud på fjorden for at fange skrubber. Der er adgang til bådslip og bådplads på havnen.​​​

Hvis du kunne tænke dig at komme på campingferie med mulighed for lystfiskeri, så er Thorsminde Camping den helt rigtige destination. Vores campingplads ligger lige ud til Vesterhavet, mellem Ringkøbing og Holstebro, og ikke så langt fra hyggelige Hvide Sande.

Lystfiskeri for enhver

Her kan du komme til at give dig i kast med lystfiskeri, uanset hvilket niveau du befinder dig på. Dertil kan du prøve lystfiskeri af mange forskellige fisk, og der er derfor mulighed for at prøve forskellige teknikker og fremgangsmåder. Læs mere om, hvilke fisk du kan komme til at fange herunder.

Sildefiskeri

De første forårssild ankommer allerede til sluserne i Thorsminde sidst i marts og forbliver her ofte helt hen i juni måned.

Fiskeriet foregår på begge sider af slusen. Fiskene står i store stimer og venter på at trække gennem slusen, så fiskeriet er mest givtigt der. Ved sluserne er der lavet platforme, der kan fiskes fra. På den nordlige siden af slusen er der også etableret en ny fiskebro. Om efteråret begynder sildefiskeriet ofte sidst i september. Disse sild er meget større og federe, rigtig fede julesild. Fiskeriet strækker sig rent faktisk ofte helt hen under jul, når forholdene er gunstige.

Hornfiskeri

Sæsonen for hornfisk bliver skudt i gang midt i april. En sæson som rigtig mange har set frem til med god grund. Alle kan være med til at fange hornfisk, også de mindste børn. Hornfisken er en fantastisk fighter, og den er relativt nem at fange, grundet det enorme antal der kommer ind til slusen.

Hornfisken kan fanges fra molen ligesom silden.​ Det er de store, der kommer først, omend der er lidt længere imellem dem helt fra start. Lidt senere kommer stimerne af hornfisk, hvor der skulle være rig mulighed for at få succes med fiskeriet. Sæsonen slutter ca. midt i juni, hvor de trækker længere ud på dybt vand, hvor der er koldere. Derfor kan man i store træk sige at højsæsonen er ca. 15. april-15. juni.

Makrelfiskeri

Makrelfiskeri er et sjovt fiskeri, da makrellerne er heftige fightere og, på trods af sin størrelse, også besidder en væsentlig styrke. Makrellen er i Danmark en rigtig sommerbebuder, som kan fanges fra juni til august.

Hvis man skal have succes, er det helt klart bedst, når der har været østenvind i nogle dage, hvor makrellerne kommer ind til land kun en kastelængde ud. Fiskeriet foregår oftest fra høfderne eller stranden.

Fladfiskeri

Der er ikke noget som lystfiskeri efter fladfisk, da det er både afslappende og hyggeligt. Især om sommeren drager mange lystfiskere ud med bundforfang og orm, ligesom man har gjort det i mange årtier. Alene tanken om stangens sitren ved hug, kan få fiskefeberen til at stige adskillige grader. Fiskeriet kræver ikke de store forudsætninger. Det er bedst fra fjordsiden.

Kontakt os hvis du vil høre mere

Hvis du ønsker at høre mere om, hvilken form for lystfiskeri du kan komme til at prøve her hos Thorsminde Camping, så er du meget velkommen til at kontakte os. Det kan du også gøre, hvis du allerede nu vil bestille en hyggelig ferie med lystfiskeri på programmet.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Thorsminde Camping v/Dorthe og Kim

Klitrosevej 4, 6990 Ulfborg

Klik her for rutevejledning

CVR: 36928298

Se pladskort